Haal het meeste uit jouw wimpers en mascara (4 Pinterest hacks)

schermafbeelding-2016-11-25-om-13-54-44

Pinterest is misschien wel het meest gekende platform om bepaalde “hacks” op terug te vinden, ik zocht de 4 beste Pinterest hacks uit om het meeste uit jouw mascara en wimpers te halen!

Uitgedroogde mascara weer vloeibaar maken

mascara-fix-645x1024

Een mascara droogt snel uit, je “pompt” er weliswaar telkens lucht in bij het gebruik ervan. Mascara heeft de kortste houdbaarheidsdatum van zowat alle cosmetica producten, dus je haalt er best zoveel mogelijk gebruik uit. Er zijn 2 manieren om jouw uitgedroogde mascara weer vloeibaar te maken:

De eerste optie is het toevoegen van een paar druppels fysiologische zoutoplossing (genoemd saline in het Engels). Dit vind je terug bij de apotheker en wordt in de eerste plaats gebruikt als oogspoelwater. De combinatie van het fysiologisch water en de mascara zorgt weer voor een creamy textuur. De tweede optie is de mascara laten weken in een glas warm water, ook hierdoor gaat de textuur van de mascara weer uitdunnen en gemakkelijker aanbrengen.

LET OP! Door de formule weer vloeibaar te maken, betekent het niet dat je de mascara langer mag gebruiken dan de houdbaarheidsdatum weergeeft. De bacteriën blijven aanwezig..

Meer volume door het gebruik van babypoeder

how-to-make-eyelashes-fuller-powder-hacks-tips-tricks

Transparant poeder dat je gebruikt om te baken, kan ook gewoon voor jouw wimpers dienen! Er duiken heel wat foto’s op het internet waarin meisjes het geheim vertellen achter hun wimpers. Het blijkt iets te zijn wat iedereen in huis heeft, baby- of talkpoeder. Het poeder zorgt voor een “vals” wimper effect wanneer je het aanbrengt tussen 2 lagen.

Curl them to the Godess

0cd882112a4f90aff27f72a87f3dc8d7

Wimpers krullen vind ik een absolute must, alle mascara’s beloven natuurlijk veel lengte maar niets werkt zo effectief als een wimperkruller. Nu bestaat er ook een handig trucje om nog meer volume te creëren! Door de wimperkruller met een haardroger eerst een beetje op te warmen, zou de krul in jouw wimpers de hele dag door blijven. Dit is eigenlijk heel simpel te verklaren, je creëert hetzelfde effect als bij een stijl- of krultang doordat het ijzer langs de bovenkant warm wordt. Dit is uiteraard een tip voor mensen die ’s ochtends tijd genoeg hebben.. en dit geldt waarschijnlijk voor de minderheid onder ons.

Geen strepen meer op jouw geslaagde oogschaduw-look

2fe0e529c83ff9d911f477cc706c0b69

De logische stappen zijn als volgt; primer, wenkbrauwen invullen, oogschaduw en dan pas mascara.. Helaas komt het meest “lastige” deel pas op het einde en dit kan ook alles verpesten! Tenzij je een paar handige trucs gebruikt in combinatie met wat vreemde voorwerpen.. Een lepel bijvoorbeeld. Een lepel heeft de perfecte vorm om jouw oog te omlijnen, hou hem dus tegen jouw wimpers bij het aanbrengen van mascara en kijk ook zeker naar onder. De combinatie van deze 2 tricks zorgen ervoor dat jouw oogschaduw gered blijft.

Heb jij soms nog handige weetjes over mascara?
❤️ Evi

Alle foto’s komen van Pinterest.

You may also like

1 reactie

  1. Die laatste hack zou ik echt moeten toepassen, hoe vaak mijn oogschaduwlook of zorgvuldig aangebrachte concealer niet naar de knoppen is door mascaravlekken? 😀 #foreverclumsy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *